zaterdag 3 november 2012

Vijf paar melktanden

Onze oudste heeft al enkele ‘grote mensen tanden’, recentelijk zijn echter ook de jongens aan hun tandenwissel begonnen. Omar was er al eentje kwijt en de tweelingbroer begon zowaar wat jaloers te worden; tot hij gisteren ook EINDELIJK een eerste tandje mocht opbergen in een potje dat we voor de zomer al hadden gemaakt! Fier dat hij is!


Inspiratie voor het potje werd opgedaan op pinterest. Pinterest is leuk, maar dan moet je er wel af en toe iets mee doen vind ik. Zij doet dat wekelijks, maar er komt zo vaak onverwachts iets tussen dat ik mezelf voorlopig niet wil ‘vastpinnen’!
Deze zomer werd onze collectie lege glazen bokalen opgediept uit de kast en werden kleine plastiek diertjes op de dekseltjes gelijmd. 


De spuitbussen met verf werden bovengehaald en er werd op losgespoten. Voor het gemak werden de dekseltjes op flessen en dergelijke gelegd zodat we gemakkelijk rondomrond konden spuiten.


Eén potje voor de tanden van elk kind.


En omdat we dan toch bezig waren, ook enkele potjes voor knopen en andere naaikamer-kleinoden.



Er werd er zelfs eentje gemaakt met glow-in-the-dark verf. Deze staat in mijn werkkamer en soms als ik in het donker binnenga schrik ik zelfs even van de echt uitziende gecko! De kinderen vinden het potje hilarisch.


9 opmerkingen:

  1. Mooi! Dat staat hier ook al lang gepind + op het lijstje, maar de jongste vindt het momenteel nog 'not done' om die dieren daarop vast te lijmen.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Wel eerlijk, ... dat vonden die van ons ook echt niet leuk, dus hebben we er samen enkele nieuwe gekocht die we leuk vonden. Zo een zakje made-in-China plastieken beestjes daar smijten ze ons hier mee naar de oren, dus daar ging ik me nu geen kinderhysterie voor op de hals halen.

      Verwijderen
  2. Blijft zo leuk, wat een mooie kleuren, ik gebruik het ook vaak als cadeauverpakking!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Zo tof, en jawel, hier staat het ook nog op de lijst. Waar vond je die toffe diertjes?

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Beetje laat antwoord, sorry...
      De bedoeling was om stiekem wat diertjes uit de bestaande collectie van de kids te halen. Maar uiteindelijk kocht ik toch gewoon beestjes in een super goedkope winkel met made-in-china prullaria.

      Verwijderen
  4. It is not my first time to visit this website, i am visiting this web site dailly and obtain fastidious data from here every day.


    Here is my blog post - kerala honeymoon tour packages

    BeantwoordenVerwijderen