vrijdag 30 november 2012

Kunstgras en RUGBY!

Het is weer die tijd van het jaar, dit weekend is het Dubai Rugby Sevens. Een heel weekend rugby, zweet, gespierde lichamen en ovale ballen.
Nu niet meteen deze blog ontvluchten omdat sport je ding niet is!
Ik ga dit weekend in de verste verte niet aan mijn naaimachine denken maar de voorbereiding van dit evenement gaat –naast vele uren hard trainen- elk jaar gepaard met menige uren stikplezier. Meestal is gras hierbij het centraal thema.
De sponsor van onze lokale rugbyclub maakt kunstgras, dus elk jaar proberen we iets nieuws om dit massa evenement ‘gras-gewijs’ mee op te vrolijken.

Een A-lijn kleedje volledig uit gras. Let goed op de afwerking met binnenvoering en ook biais rond hals- en armopeningen. Er zit in de zijkant zelfs een rits in. Het kinderkleedje is een eenvoudigere versie, met velcro aan de zijkanten en de biais evenals binnenvoering werden achterwege gelaten.

 Foto: Michael Hook - Lightbulb StudioEen T-shirt met een stukje gras op de borst en daarop een klein plastieken speelgoedje –een ludieke link naar het land van herkomst van de speler. En op dit rugbyveld in Kuweit was een beetje gras best welkom, in Kuweit wordt er gespeeld op een zandveld.


Een hoodie met een stukje gras op de kap.


En van dichtbij ziet dat er zo uit.


Een zitzak met gras aan de bovenkant.


Zitzak-maak-tip: Laat de plastieken zak waar de bolletjes inzetten alvorens je er de zitzak mee vult niet staan in het zicht van je kinderen. Indien ze er op springen en hij gaat stuk kom je hetzelfde tegen als ons. Bolletjes in de hele tuin! Wel mooi om te zien, niet leuk om op te ruimen.


Dit weekend vertegenwoordig ik net zoals hier de Verenigde Arabische Emiraten en treed ik met de Nationale ploeg aan tegen kleppers als Canadian Maple Leafs, South African TUKS University, Russian Regions, Swedish Vikings en Kenyan Lionesses!
Wish me luck! We zullen het nodig hebben.

9 opmerkingen:

 1. GHooooooo schitterend, ik zit hier om 6.15 in de ochtend te lachen met je foto's!!!!!
  Merci!
  En erg indrukwekkend weer....post je nadien ook nog wat verslagjes??? Graag met foto's van de spierbundels en zo...

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik wens je geluk!
  De grascreaties zijn GEWELDIG !
  Liefs!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Véél geluk :-)
  Ik vind het echt geweldig jullie zien er echt grassig uit :-) en gras kunnen jullie echt wel gebruiken precies (op de foto in het zand) :-)
  En ik vind de zitzakken ook super. Dat is iets om te onthouden.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Haha, zalig! De max! Je hebt je duidelijk volledig laten gaan, stuk voor stuk originele ideetjes! Zit dat eigenlijk gemakkelijk, zo'n grasjurk :-)?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Neen! Het schuurt verschrikkelijk onder je oksels, vandaar dat we er lange mouwen onder dragen, wat bij 25 graden dan weer veel te warm is. Het is ook altijd iets!

   Verwijderen
 5. Oh super je creaties! Mijn mama werkt bij een kunstgrasbedrijf en we hebben ooit uit restjes en stalen hoeden en handtassen gemaakt met mijn BuSO leerlingen. Tof materiaal idd! Hier ook jaarlijks groot rugbytornooi en ik ben aant wachten tot wanneer mijn manneken 5 is want dan starten de trainingen al voor die kadees! Veel succes!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Een hoed dat heb ik ook al altijd eens willen maken met gras, maar tot op heden zag ik me daar niet aan beginnen.
   Leuke sport, waar fair play bij de kinderen heel belangrijk is.

   Verwijderen