donderdag 22 november 2012

Stoffen shoppen

Hier geen Vermiljoenshop, Cozette, Bambiblauw of de Stoffenkamer! En de lokale variant van Mertens is niet echt om over naar huis te schrijven maar toch heb ik zeker geen reden tot klagen.
Al het –dikwijls retro- moois dat in blogland te aanschouwen valt, is gelukkig online verkrijgbaar, en daarbovenop verken ik ook regelmatig de lokale markt. De uren zoeken leveren soms echte schatjes op.
Ook de schattenjacht te Ajman –een Emiraat op 20 kilometer van onze woonplaats- is meestal de moeite waard.
Effen stoffen (zelfs katoen!), jersey, interlock,... Spotgoedkoop, maar wel meestal enkel te koop per rol. Vandaar de overload aan stoffen overal in ons huis. Ik koop af en toe een rol; een hele rol! Wel ze mag nog zo mooi zijn, dat geraakt zelden ook echt op!
In Bengali Market liggen de rollen tot de nok van de magazijnen opgestapeld. Als je toevallig de rol onderaan de stapel het mooiste vindt, dan moet je al je charmes bovenhalen en de Bengali verkoper eens heel diep in de ogen kijken. Anders kan je gegarandeerd huiswaarts keren zonder dat 'schoon stofke'. Gelukkig kennen ze me hier al en weten ze dat ik desnoods zelf een hele stapel rollen verleg!


Een blik van bovenop de berg met rollen.


Ook alle fournituren zijn te koop per rol, dus knoopsgatelastiek, tassenband, biaislint (de rollekes biais op de foto, zijn 40 yard en dat kost grofweg 5 euro per rol – nadeel: het is satijn en geen katoen).En de rest: knopen en metalen gespjes en dergelijke, tja wel dat komt in zakjes van meestal toch minimum 50. Maar zeg nu zelf als je er 50 kan kopen aan 5 euro, dan ga je er toch geen twee online kopen voor datzelfde bedrag?!


De dag waarop wij terug naar Belgiƫ verhuizen ga ik een reuze overstock verkoop moeten houden.
Bij deze laatste foto liet ik me even gaan. Het moet niet altijd stof zijn, je mag ook eens interesse tonen voor een fietske en al zeker als het van bij Islam Bicycles Trading komt.


12 opmerkingen:

 1. Schitterend weer die foto's!!!
  Morgen doe ik een postje over blogs die de moeite zijn, ik zet die van jou er eens bij! Ik vind hem echt super!
  Katrien x

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Merci, super leuk! Jouw -en andere natuurlijk- toffe reacties zorgen ervoor dat ik er altijd zin in heb om aan een nieuwe blogpost te werken.

   Verwijderen
 2. Wauw! Ok je vindt niet altijd je ding maar toch,.... Wat een spotprijzen :-) net zoals je astronauten stof, ik wou dat ik ook zo ne rol had :-)
  Wie zoekt vindt......... Schatten

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ja diene rol astronauten stof mochten ze hier ook altijd aan de deur komen zetten. Tot nu toe spaar ik mijn meterke van die stof goed op!!! Ik lees uw blogberichten ook graag, dan is er het besef hoe het er op een ander aan toe gaat... dat vind ik altijd leuk om te lezen.
  Ge kunt nu misschien al een webshop beginnen met die prijzen... ;o)
  Groetjes
  Maren

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Geweldig, dat stoffenrol-klimpark!
  Zijn de verzendkosten naar Belgie redelijk? Dan wil ik wel eens blogs- of mailsgewijs winkelen in uwen overstock.
  Liefs!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. De verzendkosten zijn gigantisch. Maar ooit als we terugkomen, laad ik een hele container vol met spullen en dan doe ik een garage verkoop! Dat staat vast.

   Verwijderen
 5. Ongelooflijk. Via een andere blog (pretty cool stuff) ben ik op je blog terechtgekomen. Mijn interesse was meteen gewekt, aangezien wij ook een jaar of drie (voor de crisis) in het Midden-Oosten hebben gewoond (Doha en Ras Al Khaimah)en ik na drie en een half jaar Belgiƫ nog steeds heimwee heb. We hebben ook nog steeds vrienden wonen in Dubai en Doha. En dan ben ik een beetje verder aan het lezen en ineens zie ik dat jullie op de bruiloft van Maarten en Barbara waren! Daar waren wij ook op uitgenodigd (maar konden niet komen). Wat is de wereld toch klein! Als je hen ziet, doe ze dan maar veel groetjes van B(j)oris, een studiegenoot van Maarten.
  Oh ja, en vanaf nu ben ik een volger hoor! :)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Vorige week zijn Maarten en Barbara bij ons komen eten en ... je hebt de groeten terug van hen! Spijtig dat je er niet bij kon zijn op het trouwfeest want het was echt geweldig leuk. Leuk om lezen dat jullie nog in Ras Al Khaimah hebben gewoond. Misschien hebben we elkaar hier ooit wel op een Sinterklaas of Paas bijeenkomst van Belgolux gezien, want wij wonen hier nu toch ook al 9 jaar. De wereld is echt wel klein.

   Verwijderen
 6. Eu maar ik vraag me wel af wat ne van een fiets een islamitische fiets maakt... rijdt die misschien altijd in de richting van Mekka, of is de bel een oproep tot het gebed ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hihi! Beide zeker? En... je kan op de bagagedrager met gemak een grasmachine vervoeren.

   Verwijderen
 7. Zalig en hoe herkenbaar: hier ook van dat. Super om je blog te hebben ontdekt.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Super om die van jou bij deze in return te hebben ontdekt!

   Verwijderen