woensdag 28 november 2012

Bladwijzers

Onverwachte en zeer droevige omstandigheden brachten ons dit weekend even terug naar België; naar druilerig weer en verdrietige vrienden.

Gelukkig lag er ook een stapeltje troost op me te wachten in België: enkele Vlaamse-blogsters-boeken. De boeken brachten een waterige glimlach tevoorschijn en onze favorieten werden gemarkeerd met bladwijzers gemaakt van mini restjes stof (gezien hier)!


Stof voor doe-het-zelvers’ en ‘Zo Geknipt’ werden online besteld. 'De poppen van Tante Hilde' was ik eigenlijk niet van plan ooit te kopen. Poppen maken is niet direct iets voor mij. In de lokale Standaard Boekhandel lag nog 1 exemplaar en het lachte een beetje naar me, dus kocht ik het toch. Tante Hilde, je boek doet het kriebelen om misschien toch wel eens een pop te maken: zo eentje met een badhanddoekje als haartooi of een baby met een kruippakje?!
Werk aan de winkel, want ook in de andere boeken steken heel wat bladwijzers!


Bladwijzer-maak-tip: Stik eerst dicht tegen de zijrand van de paperclip de stof tegen elkaar en schuif dan pas de stof naar de kromme achterkant van de paperclip.
Alvorens de stof werd gesneden, werd kleefvlies tegen de achterkant van de stof aangebracht en strijkbaar vinyl aan de voorkant.
Het is ook leuk om de zijranden van je lapjes stof hiervoor te gebruiken.


2 opmerkingen: