donderdag 28 juli 2016

Tekort aan privacy

Een acuut tekort aan privacy voor onze oudste dochter. Ze wil al eens een instafoto ophangen, een kattebelletje bewaren, achter gesloten deur 'huiswerk' maken, rustig op bed een boekje lezen,...
De kamer delen met een zus van 7 en een BABY broer van 5 jaar is niet altijd evident. De zoektocht naar een extra slaapkamer of herindeling van het huis bracht me bij de gang.
Een niet gebruikt stuk van de gang met veel natuurlijk licht bracht de oplossing.
Twee planken om de ingang wat te versmallen en een gordijn.


Geverfde planken: waarvan 1 krijtbord-magneet-verf.
Een studeerhoek. 


Onder het mom 'het moet niet altijd studeren zijn ...'



Een slaaphoek.


De ladder is een noodzakelijk kwaad, boilers, ventilatoren en andere technische dingen die het dikwijls (lees: wekelijks) begeven -made-in-china- staan op het dak, dus de ladder moet blijven staan. Zo lost de dochter dat op.


Een hang-er-maar-eens-lekker-op-los plekje: twee paletten en wat matrassen die werden overtrokken.




Enige nadeel: er is geen airco dus het is er bloedheet als de gordijn toe is op een zonnige dag (98% van de dagen) en misschien storen die twee palen die er staan ook wel wat, maar ach... die privacy maakt alles goed.
Alhoewel... De broers lieten verstaan bij de aanvang van het project 'daar kan je toch nooit een kamer van maken' en nu moet de hele nest broers en zussen dikwijls worden verjaagd want het werd al snel de gezelligste plek in het huis!

10 opmerkingen:

 1. Awel, da's wel een heeeeeel gezellig plekje geworden! Zo mooi!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Zo'n mooi plekje!! Ik zou zelf ook wel weten waar ik zou willen zitten! Heerlijk! Echt mooi tot in de details! Die kast en de stoffen erin! De krijtverf! De matrassen!! Echt heeeeel leuk!!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Heel even eens vragen, want je bracht me op idee├źn;-) : hoe heb je de stof op de kast geplakt? Met mod podge? Behangerslijm? Iets anders? Ben benieuwd!!

   Verwijderen
  2. Ik deed het met witte schoollijm, de lijm werd verdund met water. Meer uitleg op de volgdende twee blogposts: http://curlupkids.blogspot.be/search?q=limited+edition

   Verwijderen
  3. Superbedankt!! Ik ga de link zeker bekijken! En bedankt voor je reactie op mijn blog ook, zo was ik idd zeker dat ik het kon lezen! Wij wonen idd net als jullie in het buitenland, zij het wij nog maar kort en jullie al een hele tijd denk ik he? Ik volg je blog al redelijk lang denk ik, en al die tijd was het toch al zo :-) een hele aanpassing vind ik het wel, een hele ervaring ook! Wel blij met onze keuze hoor! Hoe lang zitten jullie al daar? En blijven jullie er? Misschien moet ik je emailadres eens zoeken, ik zet het mijne niet graag online, heeft iets let ln beroep thuis te maken, vandaar. Daarom dat je 't ook niet vond dus... :-) alleszins, ik denk dat ik je boekenkast-behang-tip ga nadoen ;-) bedankt dus!!

   Verwijderen
 3. Hoe leuk is dat ! Echt super gezellig !

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat een mooi plekje, leuk die matrassen, stof en matras ligt hier klaar, maar ik durf daar dus niet aan beginnen!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Superleuk gedaan! Een heel toffe en gezellige kamer!!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Amai, dat is een prachtige eigen-plek voor de dochter!

  BeantwoordenVerwijderen