dinsdag 4 maart 2014

Tien vingers en tien tenen

Zijn pampermandje zagen jullie al en toen baby Alfons werd geboren, konden we eindelijk ook de rest van de kadootjes afgeven.
Hij kreeg maar liefst drie dekentjes! Hij woont dan wel in een warm land, maar aangezien de airconditioning overal veel te hard staat, kan hij maar best genoeg dekentjes hebben. Mama koos zelf de kleuren en wij smeten ons op de details.
Het kleinste dekentje (85cm op 70cm) bestaat uit een laag zachte witte interlock en een laag flanel met hele mooie olifantjes. Beide lagen worden gescheiden door fleurige gele paspel.


Een tweede dekentje (100cm op 75cm) bestaat uit een laag interlock enerzijds en een laag streelzachte teddystof. Beide lagen werden aan elkaar vastgezet door middel van een brede band handgeknipte grijze biais.


Ter decoratie werd er op de kant met de interlock een kleine zilveren pinguïn getransfereerd. De papa van Alfons is gek van deze koddige dieren.


Een derde dekentje met dezelfde afmetingen bestaat ook uit flanel en interlock, de lagen werden echter aan elkaar vastgemaakt volgens haar handleiding.


Na het maken van deze drie dekentjes kan ik nog altijd niet zeggen welke methode het snelst gaat of het leukste resultaat geeft! Alhoewel ik een reuze fan ben van het dekentje met paspel ertussen heeft elke methode zo wel zijn charmes en eigenlijk duurde het ook telkens ongeveer even lang.


Tot slot kreeg Alfons nog dit last-minute kadootje.
Een handdoek met zijn naam erop. Dit geven wij bijna aan alle ‘newborns’ maar deze keer werd het toch een specialleke want zijn naam werd er op geborduurd net zoals op zijn geboortekaartje.


Stof: De organische flanel met olifant-print en deze met de bolletjes zijn van Rae Hoekstra uit de Fanfare collectie ontworpen voor Cloud9 Fabrics. De brede grijze band biais werd geknipt uit een stuk Kokoro Gris van Petit Pan.

5 opmerkingen: