donderdag 10 januari 2013

Onze jarige!

Zaterdag was het de negende verjaardag van onze oudste dochter. Zaterdag at ze taart, had ze een vriendinnetje op bezoek, droeg ze een kroon en kreeg ze kadootjes.
De kroon werd vandaag nog eventjes opnieuw opgezet want het laatste kadootje was zaterdag nog niet helemaal klaar.


Onze dochter is een vlijtig ding! Ze sport, leest en knutselt graag, maar bovenal is ze verzot op koken.
In het kleine bruine zakje staken we daarom een keukenschort. ‘last minute’  werd een eerste lapje van de net aangekochte rol Little Chef verwerkt tot schort.


De andere kant van de schort is gemaakt met Wasabi Blue van ons favoriete merk Petit Pan en rondomrond een fluo oranje biaislintje.


Op de meest onmogelijk momenten komt onze dochter aangedraven met de vraag of ze iets mag klaarmaken. Meestal wil ze dan allerlei onmogelijke dingen samen in onze –ondertussen werkloze- ‘babycook’ gooien en mixen.
De resultaten worden nauwgezet gefotografeerd en de recepten opgeschreven. Een blik op 1 van haar recepten: ‘Le mosarela et les trois tomate’ en kijk dan naar de foto die ze zelf trok van het gerecht! Er liggen zeker 20 tomaten op de mozarella, hilarisch vind ik dat!Bon, dat schriftje had ons 20 eurocent gekost en de kaft is dan ook niet om over naar huis te schrijven. Het boekje werd voor korte duur uit haar kamer ontvreemd en ze kreeg het vandaag terug met een ‘keukenbestendig’ buitenstofje.
Ook kreeg ze een klein geldbeugeltje want wie wil koken moet ook ingrediƫnten gaan kopen.


Ze kreeg ook een herbruikbare boodschappentas.


De boodschappentas werd voorlopig gevuld met 2 'kookboeken voor kinderen'. Ze was de hemel te rijk en een uurtje later stond haar eerst tomaten-courgette soep al te sudderen.


De tas komt uit ‘Zo geknipt’. Eigenlijk is er voor een dergelijke tas niet direct een handleiding nodig, maar toen werden een hele reeks boeken aangekocht en die keken me smekend aan om eindelijk van de boekenplank te mogen. En ... ere aan wie ere toekomt: de tas zat in een mum van tijd en zonder tandengeknars in elkaar. Dit boek zal niet de kans krijgen onder het stof te geraken in de boekenkast! Het patroon en de werkwijze zijn ideaal want je kan ze ook binnenste buiten keren en ze omgekeerd gebruiken zonder het zichtbaar worden van storende naden. Je hebt dan weliswaar een zakje aan de buitenkant maar dat kan ook nuttig zijn.De binnenkant werd versierd met een fluo roze ster; als de binnenkant dan ooit de buitenkant wordt, dan ziet die er zo uit.


14 opmerkingen:

 1. Wauw super kadoo`s voor je dochter!!! Allemaal even mooi en afgewerkt!!!
  Maren

  BeantwoordenVerwijderen
 2. proficiat aan de jarige! die ster is super in dat zakje, goed gezien dat je hem dan ook mooi kan omkeren. Leuke cadeaus voor de dochter!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. heel leuke cadeaus!! zien er inderdaad piekpijn afgewerkt uit!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Mah! Omkeerbaar... daar had ik eigenlijk zelf nog niet aan gedacht :-). Heel tof met die ster! En wow, die dochter lijkt wel keihard op jou. Nog een dikke proficiat!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Van Harte en wat een mooie kadootjes! Die ster erop is geweldig!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wat een reuze cadeau voor de toekomstige 3 sterren kokkin!!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Gefeliciteerd aan de chef-kok in spe! Ik vind de binnenkant van tas bijna mooier dan de buitenkant, super met die ster!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Amai, ze straalt nogal!
  Hip hip hip hoera voor Louka!
  Proficiat aan de mama voor het prachtige naaiwerk!
  Liefs!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Heel leuk, veel plezier met je 9 jarige dochter!

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Het geluk straalt van haar gezichtje af! Wat een toffe kadootjes. Haar kookboekje is de max :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Allemaal even leuk! Hoera voor de dochter. En zalig toch een dochter die houdt van koken. Wij hebben er ook zo eentje en genieten heel vaak van haar kookkunsten.

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Knap verjaardagspakket! Een schot in de roos als ik de foto's zo zie!

  BeantwoordenVerwijderen