donderdag 26 februari 2015

Vergeten Parels #7

Sinds Louka nu net twee jaar geleden met aerial silk begon is het stilaan een heuse passie geworden. Het bleef bovendien niet bij gewoon trainen, er is tegenwoordig ook af en toe een optreden.
In mei 2014 schreef ik een blogpost over de repetities van een optreden van Louka. Nooit kregen jullie echter het ‘waarom, waar, voor wie’ gedeelte te lezen. Wegens staatsveiligheid mocht er initieel niet over worden geschreven en nadien verloor ik het een beetje uit het oog.

Tijdens de repetities:'In 't echt'
Louka trad toen met een hele groep Emiratis op voor Sheikh Mohammed. De openingsshow van de scholenolympiade kreeg heel wat aandacht en kwam op de locale zenders.

Het was een hele belevenis zeker toen we last minute te horen kregen dat haar bleke huid en blonde haar wat uit de toon vielen en ze in spoedtempo moest worden omgetoverd. Ze kreeg zwarte verf op de haren en haar handen en benen werden bewerkt met bruine verf, enkel haar gezicht werd niet echt heel donker gemaakt.


Ze genoot met volle teugen van alle aandacht en vond de transformatie heel normaal, ‘tijdens een optreden moet je altijd een thema doen’ liet ze wijs weten en deze keer was het thema dus 'couleur locale'.

Het spektakel bejubelde de opbouw en groei van het land en hoe de Sheikh met zijn fantastische ideeën een ongekend land van zand en zee, door hard werk en een beetje olie in de schijnwerpers heeft gebracht. 


De Sheikh en zijn familie,  die het land uit een donker dal hebben gelicht, worden de hele tijd aanbeden.  Er werd duidelijk heel wat geld uitgegeven aan de decors, muziek en het lichtspel. 
Dit beeld is ook heel typerend: onschuldige meisjes dansen in roze kleertjes en de andere helft van de groep is in militaire outfit, op de achtergrond soldaten met geweer in aanslag.


Het patriotisme druipt eraf! Toch was het voor Louka heerlijk om er deel van uit te maken. Iedereen was onder de indruk van haar optreden; normaal staan we iets verder van de locale bevolking en de ontstaansgeschiedenis van de UAE en het was heel entertainend en interessant om te zien hoe men hier met de hoogwaardigheidsbekleders omspringt en hoeveel respect de locale bevolking heeft voor de oprichters van het land.Naast dit locale meisje -de hoofdrolspeelster- gaat de poging van de regisseur, om Louka om te toveren in een Emirati, duidelijk op in het niets.


De kinderen met een speciale rol mochten op de foto met de regisseur, de choreografe, de voorzitster van het ministerie van onderwijs,...


En tot slot naast de Olympische vlam met haar trainster, Valeria Baigacheva, de meest professionele en veelzijdige acrobate-contortionist die ik ooit heb ontmoet! Ze kan zelfs naaien, en maakt voor elk optreden haar eigen outfit, maar daarover later meer.

7 opmerkingen:

 1. Elke wat een mooi verslag! En bravo voor je dochter, groot talent! Cirque du soleil? Dat heb ik al gezegd hé!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Amai, wat een acrobate! En idd, wat zal het een ervaring geweest zijn om op zo'n manier deel uit te maken van de lokale cultuur. Ik zie die van mij nog niet direct meedoen aan de rodeo ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Amai, wat een acrobate! En idd wat een ervaring om op zo'n manier deel uit te maken van de lokale cultuur. Ik zie die van ons nog niet direct meedoen aan de rodeo :)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat een talent! Prachtig moet het geweest zijn! Ze mag terecht trots zijn (en jij ook natuurlijk)!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Prachtige foto's!
  Wij hebben er net een reisje naar Dubai en omstreken opzitten. Voor mij en de kinderen was het de eerste keer. Maar niet voor mijn man. Hij heeft er als kind ook gewoond. groetjes, Marijke.

  BeantwoordenVerwijderen