dinsdag 6 januari 2015

Vergeten Parels #1

Het jaar was alweer te kort, 2014 is voorbij geraasd! Te weinig uren in één dag en gewoon te veel willen doen en nooit alles gedaan krijgen ‘that is my middle name’.
Sommige naaisels werden nooit gefotografeerd, sommige foto’s werden nooit bewerkt, andere foto’s staan als het ware klaar om te posten maar er werd nooit tijd gevonden om een woordje uitleg te typen,... noem maar op, altijd is er wel een reden om net niet te bloggen.
Om het nieuwe jaar te starten toon ik daarom mijn 10 Vergeten Parels van 2014. Soms met uitleg, soms zonder uitleg maar in elk geval altijd in beeld.
Ik begin bij het einde van 2014. Het allerlaatste noemenswaardige project bestond uit een reeks Daltons. Jullie zagen de proef-daltons al in beeld, eens de broek werd goedgekeurd werden er nog 4 voor Jade en 3 voor Felix gemaakt.


Ze is uitermate blij met dit broekje en blijdschap wordt steevast getoond met een handenstand. (De stof is van Froy and Dind.)


Jade koos de locatie voor de foto’s en besliste zelf in welke sportieve posities ze getrokken wilde worden.
De Stof is Flight Dusk uit de The Grove collectie van Birch Organic Fabric, ik gebruikte ze al eerder voor een tas, maar deze keer is het jersey en niet de canvas versie.Dit is een stofje van Petit Pan en de boordstof kocht ik bij Tahir. Jade koos de combinatie, ik was er niet zo zeker van toen ik ze in elkaar stak, maar ze staat er fantastisch mee!Deze laatste lijkt volgens haar op een pyjama want sneeuwwitje slaapt, dus ze wil deze broek enkel dragen in bed. Ook goed zolang ze maar gedragen wordt!

De lievelingsversie van Felix is blauw met eekhoorntjes. De stof werd aangekocht bij Bambiblauw.
Felix is niet zo makkelijk te fotograferen, die holt gewoon heen en weer op de speeltuin, De volgende foto's zijn dan ook niet echt goed gelukt.

Een katoentje van Petit Pan.Een Dalton in jersey van Froy and Dind.


En tot slot scandinavische politiemannen en boeven afgewerkt met gevangenis-strepen-boordstof.


Ik maak vaak reeksen van een patroon. Eens de reeks is afgewerkt, verdwijnt het patroon voorgoed in de kast met geklasseerde/gemaakte patronen en deze worden meestal nooit meer terug bovengehaald. Het Dalton patroon maak ik echter mogelijks op termijn ook in maat 8 jaar, 12 jaar en maat 40?! Het broekje ziet er immers zalig comfortabel uit.

9 opmerkingen:

 1. Inderdaad, ziet er zalig comfortabel uit!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Je doet me zin krijgen in ook zo'n paar!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Tuurlijk ook in maat 40, zal wel zalig zitten

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ze zien er echt heerlijk comfortabel uit, dat is een feit!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Lieve Elke, langs deze weg een gelukkig nieuwjaar toegewenst voor jou en je prachtig gezin! Wat zou ik die circusacrobaten van juliie eens willen fotograferen in de woestijn!

  Katrien x

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Deze zien er heel comfortabel uit om te dragen

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Die bovenste foto is echt geweldig!

  BeantwoordenVerwijderen