donderdag 20 februari 2014

Babyshower

Daar we in het buitenland wonen, komen we in contact met allerlei culturen en daardoor met alle gewoontes en feestelijkheden die elke cultuur kenmerkt. Sommige nemen we met plezier over, alhoewel ik de meeste aan ons laat voorbijgaan en probeer vast te houden aan de eigen gebruiken. Hoe moeilijk dat ook is, want maak maar eens aan je kinderen duidelijk wie Sinterklaas is als ze hem nog nooit hebben gezien in ‘den INNOvation’ en daar bovenop alle kinderen in de klas beweren dat ‘SantaClaus’ op kerst komt en niet op 6 december.
Ik ben eigenlijk aan het afwijken en wou het hebben over een ‘babyshower’ van vorig weekend. Ofte dus een gebruik overgevlogen uit de USA. Een feestje voor de mama in wording waar allerlei spelletjes worden gespeeld en de mama wordt bedolven onder de kadootjes.
Ik had al een tijdje een kadootje in mijn hoofd voor de twee Belgische mama’s in spe maar begon veel te laat met de uitvoering ervan. 


1.5 uur bleek toch net 20 minuten te weinig om stof te kiezen, twee Noodlehead mandjes te naaien en ook nog blogfoto’s te trekken, dus ze zullen naar goede Belgische gewoonte mijn kadootje gewoon in de kraamkliniek in ontvangst mogen nemen.
Patroon: Ik gebruikte het Noodlehead divided basket patroon.
Stof: De stof is 1000 Cranes in Cerulean uit de Tsuru collectie van Rashida Coleman Hale voor Cloud 9. Het rood is Dots and Stripes uit de Up Up and Away collectie van Skinny laMinx ook voor Cloud 9Het andere turquoise stofje is Free as a Bird uit dezelfde collectie en van dezelfde designer als de rode stof.

8 opmerkingen:

 1. Een beetje nipt precies, maar wel héél mooi!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Een leuk patroontje levert altijd mooie resultaten op he !

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Super leuke baskets!
  Heel handig ook!
  Liefs Daniëlle
  ahappymess.blogspot.nl

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Mooie en handige cadeautjes! Die mama's zullen het niet erg vinden dat ze die prachtige mandjes wat later krijgen. In het moederhuis lijkt me nog heel goed op tijd.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Zo grappig! Ik denk dat ik 1 van de Belgische mama's ken :-)! Wel als je het mandje gaat afgeven doe Veerle dan maar de groeten van Marie, nog zo een belgische die in het buitenland woont ;-)!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Mooi mooi, zeker in die prachtige stoffen!

  BeantwoordenVerwijderen