maandag 18 november 2013

Sir Baniyas Island in beeld

Ik val jullie nog een laatste keer lastig met zonnig foto’s alvorens we terugkeren naar de inhoud die we gewoonlijk op deze blog posten.
Ik ben eindelijk door de reuze hoeveelheid foto’s gesparteld van onze trip tijdens suikerfeest. 


Zoals eerder geschreven trokken we naar Sir Baniyas Island, een eiland op 20 minuten varen van de kustlijn van de Verenigde Arabische Emiraten. Een eiland dat oorspronkelijk het buitenverblijf was van wijlen Sheik Zayed maar sinds 2008 is opengesteld voor het publiek. Een heerlijke trip voor de kinderen. Het eiland is immers de plaats waar de sheikh zijn zakelijke geschenken heeft gehuisvest. Blijkbaar krijgt hij van Afrikaanse landen en andere landen uit het Midden-Oosten vaak grote dieren als geschenk, hij bracht de dieren onder op dit eiland en het werd na verloop van tijd volledig ingericht als reservaat. 


Er werd ook een kweekprogramma opgestart voor bedreigde diersoorten uit de regio. Er zitten 19 hyena’s, 5 cheetahs, 30 giraffen, 2000 gazellen, maha’s, or,... en 5 cheetahs en 19 hyena’s deze laatste twee soorten om het natuurlijk evenwicht in stand te houden want gazellen dat kweekt gelijk konijnen.
De turnende dochters lieten overal hun kunsten zien.
De kinderen kwamen super goed overeen, speelden hand in hand, gingen zonder ruzie maken samen in bad... 

Er werd gefietst, gesprongen, beenderen gezocht, gewandeld en gelopen ...
... en niet onbelangrijk er werd geposeerd voor een hele reeks familie-kiekjes, mijn favoriete foto zagen jullie al maar deze zijn ook super.5 opmerkingen:

 1. Reacties
  1. Ja, wij hebben vijf kinderen, Louka wordt bijna 10, Omar en Elias zijn nu 7 jaar, Jade is net 5 jaar en Felix is 2.5 jaar. We hebben nog net genoeg plaats in de auto.

   Verwijderen
 2. Wow, doet me even wegdromen :)
  Dat was duidelijk genieten!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Zalig en bedankt! Ik vind het super om even mee te kijken!!!!
  Wat een lenige kinders heb je toch ook...zie ik één van hen binnen x aantal jaar in cirque du soleil?

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Jawadde... hoedje af, ik verzuip hier met 2 kindjes. Maar het lijkt me wel super om zoveel kindjes te hebben. Lekker veel leven in de brouwerij :)

  BeantwoordenVerwijderen