donderdag 11 april 2013

Lentekriebels

Het hele huis werd eens grondig uitgemest. Eén keer per jaar ga ik eens door werkelijk al onze spullen; dan worden kapotte kleren hersteld, te kleine kleren doorgegeven en kindertekeningen als herinnering opgeborgen. Ook heel banale dingen zoals kastdeurtjes aanvijzen, nieuwe batterijen in kapotte zaklampen,... daar wordt dan eindelijk tijd voor gemaakt.
De opruim-lente-kriebel leverde enkele kleurrijke opbergsystemen op. Dit zagen jullie al enkele weken geleden maar ook de washi tape werd eindelijk uit een schuif gehaald en aan een tak uit onze eigen tuin aan de muur gehangen. 


Zo zag ik meteen dat we de komende jaren alvast geen washi tape meer moeten aankopen.Voor de klossen borduurgaren die tot voor kort heel onoverzichtelijk was gestapeld, werd een plank aan de muur gehangen met lange nagels om de klosjes over te schuiven.


Niet alle ideeën komen van pinterest. Dit idee deed ik op toen we in Sharjah voorbij het atelier van een plaatselijke kleermaker wandelden. 


De klosjes in mijn werkkamer werden volgens kleur opgehangen. Eens zien hoe lang we dit gaan volhouden.

18 opmerkingen:

 1. Ordelijk hoor....en nog esthetisch verantwoord ook!
  :)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Mijn klosjes staan ook volgens kleur, maar da's niet echt praktisch als er kleurtjes bijkomen, je zal wel zien :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wauw! Ben stiekem wel een beetje jaloers, zo ordelijk! Hopelijk vind ik snel de moed om er hier ook eens in te vliegen

  BeantwoordenVerwijderen
 4. héél ordelijk.
  Ook die ritsen zijn tof gedaan, hoe heb je dat juist gedaan? (ik zie het niet zo goed) :-)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Het idee van de ritsen heb ik gezien bij een lokale winkel. Je doet een elastiekje rond alle ritsen van hetzelfde kleur en dat elastiekje schuif je over een haakje dat op zijn beurt over een rail schuift die aan de muur hangt. Ik kocht een rail bij ikea (in de keuken en/of badkamer sectie NAAM: GRUNDTAL met de GRUNDTAL S-haakjes) en je kan voor bij die rail ook haakjes kopen in ikea zo kan je kiezen hoeveel haakjes je neemt en hoeveel ritsen je op die manier aan je rail hangt. In mijn geval omdat ze hier niet veel kosten en altijd in grote pakken moeten worden aangekocht, zijn dat er gewoon VEEL.

   Verwijderen
 5. Toch schoon hé, zo alles mooi volgens kleurke... Daar val ik als een blok voor. Daar moet ik me ook eens aanzetten sè

  BeantwoordenVerwijderen
 6. wat een orde! super idee voor de klosjes, zou hier ook goed van pas komen (ik moet altijd zoeken in een bak waar alles door elkaar ligt)

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Wauw! Wat een voorraad! En hoe keurig!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Wauw, jij hebt veel klossen en ik heb de indruk dat et nog veel gaan bijkomen. :)

  Deagonfly-mh.blogspot

  BeantwoordenVerwijderen
 9. toch een leuk effect, al die kleurtjes! :)

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Zo mooi! ij verhuizen volgende week dus ik mag ook weer een naaikamertje inrichten. Die klosjes op de plank zijn wel heerlijk! Hoe hang je de ritsen op?

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Mooi! Wij verhuizen volgende week dus ik mag ook weer een naaikamertje inrichten. Die klosjes op de plank zijn heerlijk. Hoe bevestig je de ritsen?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Beste Tine, bij de reactie van Dieuwke en Sietse schreef ik hou je de ritsen kan ophangen. Indien mijn uitleg niet duidelijk is, laat het gerust weten dan neem ik eens een foto in detail.

   Verwijderen
 12. Somewhere over the rainbow ... Zo schoon op kleur!

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Die ritsen!! Zoveel, ik wou dat ze hier ook wat goedkoper waren... Dat van die klosjes zag ik ooit in Vietnam, en zat ergens in mijn hoofd verborgen, superidee!

  BeantwoordenVerwijderen
 14. *jaloers* op je voorraad washi tape :-)
  En zo ordelijk nu!

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Waar z'n lente schoonmaak niet allemaal goed voor is. Ik zou er ook eens aan moeten beginnen. Misschien kan ik dan binnenkort een virtuele rommelmarkt houden op missfabuleus.blogspot.com

  BeantwoordenVerwijderen