dinsdag 19 februari 2013

Gymnastiek uitrusting: deel I

Onze vier oudste kinderen doen gymnastiek. De meisjes moeten tijdens de lessen een ‘gymnastics leotard’ ofte turnpak dragen. Turnpakken zijn hier niet makkelijk te vinden in de winkels. De meeste ouders kopen dat dus online, of kopen een turnpak als ze op verlof zijn in hun thuisland.
Aangezien Tahir onlangs perfecte stof had liggen voor turnpakken, besloot ik de meisjes hun gymnastiek outfit zelf te maken.
Op de foto's hiervan zullen jullie moeten wachten tot later deze week,...

Vandaag eerst het turnzakje!
Een klein lief zakje voor onze ‘ster’-atleten. Net groot genoeg voor een snack en twee flesjes water. 


Een rond zakje vind ik mooier dan een plat turnzakje; bovendien was het makkelijk om te maken volgens de richtlijnen in HET boek. We kozen voor de versie met een binnenzakje, om wat centjes of iets anders in op te bergen.


Dit stoere bronzen ventje (Ahmed Askalany), mocht het zakje als eerste -letterlijk- rond zijn nek hangen.


De mooie blauwe stof (Melody Sketch – Nani Iro) werd aangekocht bij Mondaysmilk, een online stoffenwinkeltje met een snelle en supervriendelijke service.
Er stond bij de info over de stof DOUBLE GAUZE, ik had daar niet echt aandacht aan geschonken en zou trouwens niet direct geweten hebben wat dit wil zeggen. Nu dus wel! Double gauze is stof die uit twee dunne laagjes bestaat, die aan elkaar bevestigd zijn met een klein steekje en dit ongeveer elke centimeter. Zoals ik het hier beschrijf denk je vast dat dit heel vervelend is om mee te naaien. Niets is minder, het is perfect gedaan en bij deze stof lijkt het net alsof het slechts 1 laag is, leve de Japanse perfectie.
Het gele neon biaislint werd aangekocht bij Vermiljoenshop.


De foto’s werden gemaakt in ArtSawa Gallery in Al Quoz.

15 opmerkingen:

 1. Zo'n mooi kostbaar stofje. Ik zou nooit het lef hebben om daar een turnzakje van te maken. Maar heel geslaagd!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik heb zo veel stof in de kast waar ik twijfel of ik ze wel voor dit of dat zou durven gebruiken, of ik laat ze liggen omdat ik denk ooit misschien nog een beter project voor die stof te zullen vinden, dus die mag nog niet helemaal op zijn,... maar bon, stof is wel leuker en mooier als ze verwerkt is tot iets en niet gewoon in je kast ligt, dus probeer ik er niet wakker van te liggen als ik van een stofke geen stock meer liggen heb. Er komen altijd weer mooiere en nieuwere dingen uit dus...

   Verwijderen
 2. Mooi! en ik ben benieuwd naar de turnpakjes...hier ook een dochter (en volgend jaar twee dochters) die gymnastiek doet. Wij kochten haar een turnpakje voor sinterklaas, er is hier een gespecialiseerde gymnastiekwinkel in de stad, maar ik viel haast achterover van de prijzige prijskaartjes die daaraan vasthingen. Misschien volgende keer ook zelf maken (al lijkt me dat niet echt eenvoudig)...

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Het is niet echt veel werk om een turnpakje te knippen of in elkaar te steken, maar het 'tricky' gedeelte is de elasticiteit van de stof waardoor een patroon dat perfect past in de ene stof algauw te ruim of te klein is als je het gebruikt in een andere stof. Ook de elastiek voor de armsgaten is niet zo evident om te bepalen hoe lang die best is. Weer afhankelijk van de elasticiteit van het geheel en we willen vooral tanga-style turnpakjes vermijden.

   Verwijderen
 3. Mooie versie! Een geslaagde combinatie!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Het is ook gewoon een tof patroon uit een heerlijk boek! :))

   Verwijderen
 4. Zelf turnpakken maken....????????????????
  Jij bent toch niet te schatten!!!!
  By the way, mijn zus is net terug uit Abu Dhabi...wat een prachtige foto's heb ik gezien!!!! Je zit daar toch echt in het paradijs, denk ik...misschien is het anders als je er woont...ik heb een toffe meeneem koffie-thermos gekregen van Abu Dhabi-Starbucks! Ik ben de trendsetter op kantoor, hihihi!!!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik ben zelf niet zo een koffie-drinker, maar de tassen, en meeneem hervulbare koffiebekers (hier gaan sommige mensen voor het werk met hun hervulbare beker binnen bij starbucks ipv elke keer een nieuwe kartonnen cup te gebruiken) zijn wel fantastisch. Als je zus nog eens in AbuDhabi is (was het work-related of plezier?), dan kom je gewoon mee en dan kan ik je een toeristische rondleiding geven in Dubai (amper een uurtje van AbuDhabi en veeeel schoner en toffer). Of kom gewoon zelf eens hier op reis. Het is maar een ideeken he!

   Verwijderen
 5. Ik heb al vaak getwijfeld over deze stof, nu kan ik goed zien hoe mooi die is! Mooi ook met dat neon!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Oh, ik ben ook heel benieuwd! Mijn dochter is dit jaar begonnen met gymnastiek, en ik liet haar in de winkel (gewoon de Decathlon dan nog!) een turnpak uitkiezen. Mij van geen kwaad bewust liep ik er mee naar de kassa.. 35 euro! Voor een simpel mouwloos effen turnpak!! Dus ja, ik kijk er al naar uit om de turnpakjes te zien!
  Deze prachtige tas belooft al veel goeds :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Heel mooi en met 5 kindjes zul je er vast nog wel een paar bijmaken!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ze gaan per twee en sommige dagen per drie naar de les (gelukkig anders ben ik echt niet anders aan het doen dan rondrijden) dus ze delen voorlopig het turnzakje.

   Verwijderen
 8. O lala wat is het weer mooi geworden!!! En dankjewel voor de mooie woorden over mijn shop!! Als je een keer in NL bent, je bent van harte welkom *.* Lieve groet, Rozalinde

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Weer heel mooi gemaakt... superleuk stof:)

  BeantwoordenVerwijderen