vrijdag 11 september 2015

Landbouwrellen en rouwend UAE

Al de hele week is de Verenigde Arabische Emiraten in de rouw. Meest opvallend is dat alle vlaggen halfstok hangen (dat valt op, want in elke school, aan elk overheidsgebouw, soms aan winkels,... hangen in dit patriotistische land nu eenmaal vlaggen). Ook opvallend is dat er enkel klassieke muziek wordt gespeeld op de radio. Dus geen reklame, geen schreeuwerige ochtendprogramma's, geen interviews, wel elk half uur een hele korte nieuwsflash. Die nieuwsflash begint ELKE keer met het gegeven dat er 45 Emirati soldaten omkwamen bij bombardementen in Yemen en dat het land daarom in rouw is.
Sommige nieuwsflashes laten ook een miniem berichtje van de rest van de wereld doorsijpelen, twee dagen geleden hoorden we -net na het nieuws over de 45 soldaten- dat er geweldadige rellen zijn uitgebroken in Brussel. 'Hostile farmers are damaging property and putting the Belgian capital on fire.'
Heel raar gevoel om zo ver weg van 'thuis' zo iets te horen. Ook lijkt het nogal uitvergroot, maar het moet toch wel impressionant geweest zijn om als enige andere item te worden aangehaald naast de moedige Emirati Martyrs.
RIP Emirati Soldiers!
Succes Belgische boeren!

1 opmerking:

  1. Volgens de Belgische nieuwsberichten viel het nog wel mee ;) Hier is het de asielcrisis die de klok slaat op radio en TV, de boerenbetoging was eerder randnieuws. Maar ik begrijp dat dat een gek gevoel geeft, daar in die verre Emiraten!

    BeantwoordenVerwijderen