maandag 23 december 2013

Wereldreiziger

Sinds haar 6de levensjaar wil ze alleen naar België reizen om tijdens de kerstvakantie haar familie te bezoeken. We hebben dit tot op heden uitgesteld en ondertussen is Louka 9 (net geen 10) en vloog ze gisteren voor het eerst helemaal alleen van Abu Dhabi naar Brussel.
Zo fier als een gieter trok ze met een valies vol zelfgemaakte kadootjes naar oma en opa.


Haar handbagage werd opgeborgen in een nieuwe rugzak. 


Ze koos zelf de Petit Pan stof en we brainstormden eerst over wat er allemaal in moest kunnen, vooraleer we een dagje achter de naaimachine kropen. Wel ik naaide want de toile cirée die Louka koos, is nu niet bepaald kindvriendelijke stof om te naaien.
We twijfelden even om een messenger bag te maken maar het werd toch een klein rugzakje; ééntje met een enkele schuine schouderband.Binnenin is er plaats voor natuurlijk het paspoort, leesboekjes, het officieel papierwerk voor de vlucht kan ze afzonderlijk opbergen, haar huissleutel hangt aan een lange lus aan de binnekant van de tas en er is ook een ritszakje om wat geld op te bergen.De Ipod Touch, die ze alvast kreeg als kerstkado, heeft een plaatsje gekregen aan de buitenkant van de tas op de schouderband. Ze leent voor de gelegenheid mijn hoofdtelefoon.Een flesje water is altijd binnen handbereik en vooraan is er ook nog een vakje om iets snel op te bergen.


Louka is helemaal gewapend tegen de koude, want de Sint bracht eerder deze maand een lekker dikke trui. Hopelijk regent het niet te veel want een regenjas hebben we niet gekocht.


De reis is vlot verlopen. Geen traantjes toch niet van Louka, des te meer van haar broers die schrik hadden dat Louka iets zou overkomen! Schattig toch!


Veel plezier en tot gauw grote zus!

11 opmerkingen:

 1. Oh, wat een kanjer dat ze helemaal alleen reist, ik zou dat ook niet zomaar uit handen kunnen geven! En wat een leuke rugzak heb je gemaakt met die kleurtjes ;)
  Fijne feestdagen

  Liefs Alexandra

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Heel knap, zo'n zelfstandige meid! Fijne kerstdagen en een creatief 2014 gewenst!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Als 'loslaten van ...' kan dit tellen. Onze dochter van 17 ging in september met de Bouworde naar Marokko. Toen had ik het al even moeilijk!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. wauw, spannend voor haar! (en voor jullie veronderstel ik)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Dat is spannend! Dapper van haar! En zo'n geweldige tas, maakt de reis alleen maar leuker!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. We zorgen gied voor haar! En ja het regent en waait en stormt,... En ze kan wolkjes maken als ze ademt buiten! Dikke kus Hilde

  BeantwoordenVerwijderen