zondag 20 mei 2012

Feestelijke couscous

Eén van Curl Ups favoriete feestgerechten is couscous met gedroogde vruchten. Dit gerecht kan gemakkelijk worden gecombineerd met quiche, kaasschotel, enzovoort en is ook ideaal als bijgerecht bij een BBQ. Het voordeel is dat het een minimum aan voorbereiding vraagt en je een grote portie in een mum van tijd kan bereiden. Zo hebben wij hem graag, maar experimenteren kan natuurlijk ook.
Ingrediënten
150 gr couscous
75 gr ongezouten pistache noten
1 kleine rode ui (fijn gesneden)
3 teentjes look (persen)
een handvol bladpeterselie (fijn gesneden)
een handvol koriander (fijn gesneden)
een handvol munt (fijn gesneden)
sap van 1 citroen
zout & peper
4 eetlepels olijfolie
gedroogd fruit naar keuze (abrikozen, rozijnen, pruimen, vijgen) (in kleine blokjes gesneden)
een handvol pomegranate vruchtjes (de inhoud van 1 volledige pomegranate is ruim voldoende)


Bereiding
Meet met een maatbeker af hoeveel couscous je wenst klaar te maken. Giet de couscous in een vuurvaste schaal. Leg enkele klontjes gezouten boter op de couscous. Meet evenveel water af in je maatbeker als de hoeveelheid couscous die daarnet in je maatbeker zat. Voeg bouillon (kip of groente) toe aan het water. Breng het water aan de kook in de microgolfoven. Laat dit geheel staan tot het is afgekoeld. Gedurende minimum tien minuten niet in de couscous roeren want dan kan het kokende water zijn werk niet doen.
Meng alle andere ingrediënten in een grote schaal (gebruik zo veel/weinig vruchten als je zelf wilt), voeg vervolgens de afgekoelde couscous toe (eerst een beetje loswerken met een vork) en als laatste afwerken met de pomegranate vruchtjes. Schuif je voeten onder tafel en geniet!
Ter variatie kan je bulgur gebruiken in plaats van couscous.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten